Onderhouden en verzorgen van uw BH's.

Wijsheden omtrend de BH.
Koop de juiste maat! 80 % koopt een verkeerde maat. Laat je adviseren! Koop een beha in een speciaalzaak. Je zult zien: de mensen weten waar ze op moeten letten En je hebt gegarandeerd meer plezier van je beha.

Bij twijfel over de cup: check de maat door op een krukje te gaan zitten. Als de beugel prikt onder de arm, is de beha te groot.
De rug is net zo belangrijk als de voorkant.

Angst voor slijtage is onzin. De schade die ontstaat doordat je je beha lang achter elkaar draagt is erger dan die van een keertje wassen. Lichaamszuren tasten het materiaal aan waardoor witte vlekken in de stof kunnen ontstaan die men er niet meer uit krijgt.

Draag je beha's niet langer dan 2 dagen. Beha's van een beetje kwaliteit kun je vaak wassen. In een waszakje kan hij zelfs in de wasmachine.

Koop minstens 2 nieuwe beha's per seizoen. Zo houd je je voorraad op peil.

De juiste cupmaat.
Ook al heb je een kleine cup, dan nog is het verstandig een beha te dragen. Je cupmaat accentueren zorgt voor een mooier decolleté.

Probeer een voorgevormde balconnet of een push-up-beha. Maak je geen zorgen, je krijgt echt niet opeens een enorme verandering.

Er is één uitzondering:
Een zwangerschapsbeha pas je juist op het strakste haakje, het rugpand kan dan meegroeien.

Laat altijd je maat nemen.
80% van de vrouwen draagt dus een te wijde omvangsmaat en een te kleine cupmaat met als gevolg dat de beugel over de borst heen piept. De beugel moet tussen je borsten op je borstbeen aansluiten. Steekt hij naar voren, dan is hij te klein.

De kanten beha mag weer onder een glad shirt. Een klein kantje laten zien is in, en bovendien worden de naden veel platter gestikt dan enkele jaren geleden.

Ook worden de naden steeds vlakker naarmate je de beha langer draagt.